Taxatierapporten

Voor oldtimers, klassiekers, youngtimers en hedendaagse voertuigen ben ik taxateur. Dit kunnen twee-, vier- en meerwieligen zijn waarvoor ik deskundige taxatierapporten opstel. De taxaties geschieden meestal op verzoek van uw verzekeraar, volgens de polisvoorwaarden en geregeld in het BW onder art. 7-960.

WEV taxaties (Waarde Economisch Verkeer) vinden plaats op verzoek van uw accountant ten behoeve van een in de boekhouding op te nemen waardering van het motorvoertuig. De WEV taxatie is ook noodzakelijk om de waarde ten behoeve van de fiscale bijtelling te bepalen (youngtimer regeling). Deze taxatie is beslist geen technische keuring en kan daarom nooit als zodanig worden geïnterpreteerd en houdt geen enkele garantie in tot het realiseren van een inruilwaarde en/of verkoopprijs.

De taxatie vindt bij de opdrachtgever plaats of op locatie (in overleg). De vergoeding hiervoor wordt dan ook op de situatie en het specifieke motorvoertuig afgestemd. De waardering van het voertuig geschiedt volgens de richtlijnen van de RETM vastgestelde norm en de rapportage voldoet aan de eisen van de FEHAC. (Dit laatste wordt vrijwel altijd door uw verzekeraar geëist).

Wij zijn ingeschreven bij Register van Experts en Taxateurs (RETM) en als taxateur notarieel beëdigd.

Taxatie van een oldtimer

Voor de verzekering van een oldtimer wordt door de betreffende verzekeraar vaak een taxatierapport gevraagd. 
Dit rapport moet zijn opgemaakt door een erkend taxateur. Hierin ligt de vervangingswaarde van uw oldtimer vast. In het rapport staan alle kenmerken van uw auto en bijzonderheden of aanpassingen die er zijn. Maar het zegt ook zeker iets over de staat van de auto en de gedane investeringen. Dat voorkomt bij schade veel ellende. taxeren uw auto conform de bepalingen in de wet en wel artikel 7:960BW.

Een oldtimer blijft iets bijzonders. Niet zelden vertegenwoordigen dit soort auto’s een aanzienlijke waarde; vooral voor de eigenaar. Bij totaal verlies, bij een aanrijdingsschade of bij brand kunnen zoals u begrijpt ernstige discussies ontstaan over de waarde van uw oldtimer en dat kan nooit de bedoeling zijn geweest. Met een geldig taxatierapport van uw oldtimer, voorkomt u veel narigheid.

Ook de waarden lopen, afhankelijk van de staat, zeer sterk uiteen. Een Mercedes-Benz, een BMW of een ALFA ROMEO oldtimer kunnen in matige tot slechte staat veel meer waard zijn dan een perfect gerestaureerde FIAT 850.

Tarieven

Taxatie bij u thuis: € 160,- excl. BTW.

Waarde Economisch Verkeer (WEV): vanaf € 160,- excl. BTW

Direct een afspraak maken?

afspraak maken
phone